KPN op de vingers getikt!

KPN Zakelijk Belvrij Totaal

 

Hét moment om over te stappen voor uw vaste telefonie aansluiting!

KPN heeft afgelopen voorjaar een Zakelijk Belvrij Totaal abonnement geïntroduceerd voor zakelijke klanten met een analoge of ISDN-telefonieaansluiting. Het betreft een bundel waarmee klanten voor een vast bedrag per maand onbeperkt kunnen bellen naar vaste en mobiele nummers in Nederland. De introductie van dit abonnement was opmerkelijk; klanten werden ongevraagd naar Zakelijk Belvrij Totaal gemigreerd waarbij men zich bij KPN moest melden als men hier geen gebruik van wilde maken.

Vrijdag, 20 december, heeft de ACM (Autoriteit Consument en Markt) besloten dat KPN alle klanten met een Zakelijk Belvrij Totaal abonnement kosteloos moet laten opzeggen. De reden hiervoor is dat ACM de wijziging naar Belvrij totaal niet in het voordeel van de klant acht. KPN had onvoldoende duidelijk gemaakt dat de contractvoorwaarden waren aangepast; de klant moet voortaan alle kosten vooruit betalen i.p.v. de belkosten achteraf. Verder had KPN er geen rekening mee gehouden dat het belvolume van de klanten in de toekomst zou kunnen dalen, waardoor de klanten met een Flat Fee abonnement relatief steeds duurder uit zouden zijn.

 

Kosteloos overstappen

KPN heeft de Zakelijk Belvrij Totaal klanten een brief gestuurd, waarin wordt aangegeven dat men voor 21 januari 2013 kosteloos kan opzeggen. Wij raden u aan om gebruik te maken van deze mogelijkheid. Na 21 januari 2014 is de kans groot dat  klanten bij KPN zijn gebonden aan een 1, 2 of 3-jarig abonnement met forse afkoopsommen bij voortijdige beëindiging.