Webhosting

Virtueel maar toch persoonlijk

De websites van verschillende gebruikers draaien weliswaar op één fysiek systeem maar zijn volledig van elkaar gescheiden door speciale software. De instellingen van de verschillende gebruikers kunnen elkaar dan ook niet beïnvloeden.

Windows of Linux

Webservers worden naar keuze voorzien van een Windows of Linux OS en zijn beschikbaar binnen vijf minuten nadat een order is geaccepteerd.

Shared webhosting

Bij shared webhosting zijn de prestaties van de verschillende webservers van elkaar afhankelijk. Shared webhosting is dan ook vooral geschikt voor kleine websites of webapplicaties die weinig geheugen of processorcapaciteit nodig hebben.

Dedicated webhosting

Dedicated webhosting is geschikt voor veeleisende websites en webapplicaties waarvan de prestaties niet mogen worden beïnvloed door andere websites of webapplicaties. Dedicated webhosting is met name geschikt voor bedrijven die wel over een eigen webserver willen beschikken, maar waar de kennis ontbreekt voor een dedicated server.

Doordat iedere dedicated webserver naar keuze een eigen besturingssysteem heeft (Windows server of Linux) functioneert deze als een dedicated server. De server wordt standaard geleverd met een plesk control panel, waarmee de beheerder op gebruiksvriendelijke en eenvoudige wijze volledig zelf kan bepalen hoe de server wordt ingericht. Via dit control panel kunnen onder andere wachtwoorden worden gewijzigd en databases worden aangemaakt.

BijlageGrootte
PDF icon Webhosting1.12 MB