Online Desktop

Een eigen PC op het web of in de cloud zoals dat zo mooi heet, Desktop online is een virtuele Windows PC met precies dezelfde mogelijkheden en bediening als een normale Windows PC. Waar bij een fysieke computer het besturingsyteem op de computer zelf is geinstalleerd is bij de Online Desktop de gebruikersinterface geïnstalleerd op een server in een veilig datacenter.

Of het nu voor een of meerdere werknemers is, Voiceconnections levert u een efficiente werkomgeving zorgeloos in beheer.

Virtueel en toch persoonlijk

Het bureaublad draait op een server in het datacenter, waarbij elke gebruiker toch de beschikking heeft over zijn eigen, met een persoonlijk wachtwoord afgeschermd, bureaublad met daarop persoonlijke applicaties en bestanden. Gebruikers krijgen toegang tot hun bureaublad via een browser en het internet. Daarbij kunnen ze gebruikmaken van elke willekeurige PC, Thin Client, notebook, tablet of zelfs smartphone.

Altijd standby

Desktop Online staat altijd aan en is direct gebruiksklaar. Verplaatst de gebruiker zich van de ene locatie naar de andere, dan kan hij direct verder gaan waar hij is gebleven, zonder dat daarbij kostbare tijd verloren gaat voor het afsluiten, opstarten en zoeken naar de juiste informatie.

Data veilig en vertrouwd

Omdat gebruikers altijd en overal toegang hebben tot hun eigen bureaublad, is het overzetten of kopiëren van bestanden naar verschillende apparaten niet meer nodig. De gebruiker heeft zelf geen zorg meer over het maken van een databackup op zijn PC. Alle virtuele desktops worden elke dag automatisch gebackupt. Door centrale opslag in een veilig datacenter en door automatische backup, wordt verlies van data tot een minimum beperkt.

Lagere kosten

Omdat de softwareapplicaties en bestanden op een server staan en de Online Desktops gebruikmaken van het geheugen en de processor van deze server, kunnen gebruikers volstaan met minder krachtige PC’s. Daarmee is niet alleen een besparing te realiseren op de aankoopkosten van PC’s, maar ook op het energieverbruik daarvan.

Beheerd door beheerders

Virtuele desktops worden centraal beheerd door gekwalificeerde IT-specialisten. Daardoor kunnen o.a. systeemwijzigingen, softwareinstallaties en -updates sneller en door minder mensen worden uitgevoerd. Zo zijn alle gebruikers altijd up-to-date en kan worden bespaard op beheer. Bovendien ligt het beheer niet in handen van de gebruikers, maar van specialisten.

Hoe werkt het?

Overschakelen naar Desktop Online is eenvoudig. Het enige dat de gebruikers nodig hebben, is een Windows, Linux of Mac OS PC, een Thin Client, notebook, tablet of ander mobiel apparaat in combinatie met een internetverbinding. De gebruikers krijgen een volledige Windows omgeving met behoud van de functies die ze gewend zijn. Behalve in de wijze van besturing verandert er verder niets in hun manier van werken.

BijlageGrootte
PDF icon Online Desktop2.08 MB