Virtuele Servers

Virtual Private Server

Virtuele en dedicated servers zijn vooral geschikt voor situaties waarbij de prestaties moeten worden geoptimaliseerd door het toewijzen van vaste systeembronnen. Deze servers worden dan ook vooral ingezet voor veeleisende websites en (web)applicaties.

De virtuele servers zijn gebaseerd op technologieën waarbij meerdere servers draaien op één fysiek systeem, maar waarbij systeembronnen als processor, geheugen, opslagcapaciteit en netwerkverbinding extra kunnen worden toegevoegd.

(Windows of Linux)

Bij een Virtual Private Server heeft de beheerder meer rechten en mogelijkheden om de server te beheren en software te installeren dan bij Dedicated Webhosting. Bovendien worden processorkracht, geheugen, opslagcapaciteit en netwerkcapaciteit niet gedeeld met andere servers maar dedicated toegewezen. Virtual Dedicated Server (Windows 2008) Een Dedicated Server biedt de kracht en mogelijkheden van een fysieke server en de flexibiliteit van cloud computing. Er wordt gebruik gemaakt van virtualisatie, waarbij men toch de beschikking heeft over een eigen, dedicated systeem. Daarbij heeft u de volledige vrijheid over de hardware-instellingen.

Volledig redundant

De infrastructuur is geplaatst in een geconditioneerde ruimte (Cold Cube) en is volledig redundant uitgevoerd op alle hardwarecomponenten, internetverbindingen, interne stroomvoorziening en noodstroomvoorzieningen. Deze blijven bij stroomuitval tot 48 uur en zonder interventie stroom genereren. Beheerd door gecertificeerde specialisten De infrastructuur wordt door gecertificeerde specialisten geconfigureerd, beheerd en ondersteund conform de richtlijnen van de fabrikanten. Daarnaast is er 24 uur per dag en 7 dagen per week bewaking op het gebied van veiligheid, storingen, temperatuur, luchtvochtigheid en stroomvoorziening.

Dedicated Server

Een Dedicated Server is identiek aan een fysieke server. Het enige verschil is dat deze in het datacenter wordt geplaatst. De systeembronnen staan voor de volle 100% tot de beschikking van de gebruiker, die ook de volledige vrijheid heeft over alle hardware-instellingen. Indien wenselijk kunnen de gebruikers de dedicated server dus zelf voorzien van virtualisatietechnologieën.

• Dedicated Servers worden op aanvraag geleverd.

• Alle virtuele servers worden standaard unmanaged geleverd.

 

BijlageGrootte
PDF icon VC_cloud_Servers.pdf5.46 MB