Online Backup

Veilig

Met Online Backup wordt kostbare data op PC’s, notebooks en servers via het internet veilig opgeslagen op de opslagsystemen in een extern datacenter. Doordat gebruik wordt gemaakt van encryptietechnologieën, is de opgeslagen data alleen leesbaar voor de eigenaar van de data.

Beter en goedkoper

Online Backup is in de meeste gevallen goedkoper, sneller en beter dan een backup op tape. Waar voor tape backup geïnvesteerd moet worden in hardware en supplies (tapes), betaalt men bij Online Backup uitsluitend voor de dataopslag. Daarnaast heeft men met Online Backup niet het nadeel van het beheren en alsnog op een externe locatie veiligstellen van backup tapes.

Effectieve datacompressie

Om de hoeveelheid opgeslagen gegevens tot een minimum te beperken, maken de Online Backup oplossingen gebruik van effectieve datacompressie technologieën. Daardoor blijft de benodigde netwerkbelasting (bandbreedte) tussen de oorspronkelijke gegevensbron en het opslagapparaat beperkt.

Snel herstel bij calamiteiten

In het geval van calamiteiten kunnen enkelvoudige of meervoudige bestanden snel en eenvoudig worden hersteld via een eigen control panel dat toegankelijk is via het internet.

BackupAgent

BackupAgent biedt een gebruiksvriendelijke backupoplossing voor het midden- en kleinbedrijf. Met BackupAgent profiteren desktop- en laptopgebruikers van handige plug-ins voor het veiligstellen van Microsoft Outlook, IE Favorieten en Windows System State. De serverversie van BackupAgent biedt alle functionaliteit om data op interne servers te beschermen met plug-ins voor o.a. NAS, Microsoft Exchange Server, MS SQL Server en MySQL databases. Bovendien ondersteunt de software bekende besturingssystemen waaronder Windows, Mac OS X en Linux distributies.

IASO Backup Technologies

IASO maakt gebruik van de door haar ontwikkelde True DeltaTM compressietechnologie. IASO Online Backup is daarmee bijzonder snel en kan uitzonderlijk grote hoeveelheden gegevens in een zeer complexe dataformaten verwerken zonder het netwerk te zwaar te belasten. Miljoenen bestanden en terabytes aan gegevens kunnen zo eenvoudig en snel worden verwerkt, zelfs in geval van beperkte backup vensters.

IASO 2-Tier Backup

IASO 2-Tier backup biedt de mogelijkheid voor een combinatie van lokale en remote backup. Bij deze zogenaamde 2-tier backup wordt in één opdracht eerst een backup gemaakt naar een lokaal opslagsysteem die aansluitend wordt gesynchroniseerd naar een opslagsysteem op een externe locatie. Waar de extern opgeslagen backup zekerheid biedt bij extreme calamiteiten, kan de lokale backup worden gebruikt voor snel herstel bij incidenten.

BijlageGrootte
PDF icon VC_cloud_Backup.pdf1.42 MB